Info over vergoeding, tarieven, eigen risico en no show

Behandelingen van kinderen en jeugdigen tot 18 jaar worden gedeeltelijk of volledig vergoed onder de jeugdwet mits er een contract met de gemeente is afgesloten. Voor kinderen of jeugdigen onder de 18 jaar is een verwijsbrief van de gemeente of van de huisarts noodzakelijk. Tot 18 jaar betaalt u géén eigen risico.

Na verwijzing (vanaf 18 jaar) door de (huis)arts naar de BGGZ of de SGGZ voor een behandeling krijgt u de behandeling meestal (gedeeltelijk) vergoed. Voor een groot gedeelte van de behandelingen in de medische of paramedische sektor betaalt u indien u 18 jaar of ouder bent een wettelijk verplicht eigen risico van € 385, = per jaar. Dit bedrag wordt door de zorgverzekeraar in mindering gebracht op uw vergoedingen. Informeer zelf ook altijd goed bij uw zorgverzekeraar of u het eigen risico al betaald heeft voor dit jaar. Bent u verwezen binnen ZORROO dan hoeft u geen verwijzing van de huisarts te overleggen.

Voor alle andere verwijzingen binnen de BGGZ of de SGGZ kunnen we u pas een afspraak aanbieden na ontvangst van de verwijsbrief of beschikking. Mocht u de verwijsbrief of beschikking niet aan ons kunnen overleggen dan zijn de kosten van de gesprekken geheel voor eigen rekening. Zorgverzekeraars en/of gemeenten vergoeden namelijk geen behandelingen waarvoor geen verwijsbrief of beschikking is gegeven.

Algemene betalingsvoorwaarden 2020

Zie voor verdere informatie over no-show, tarieven en vergoeding: https://www.fortagroep.nl/clienten/vergoeding/

Met alle zorgverzekeraars zijn contracten afgesloten. Voor informatie rondom de gemeentes waar contracten mee zijn afgesloten zie Contracten Gemeenten.

Met klachten over bijvoorbeeld de vergoeding door uw zorgverzekering kunt u terecht bij de onafhankelijke Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (www.skgz.nl). U kunt daarnaast een melding doen via https://www.lvvp.info/voor-clienten.

Heeft u nog vragen aarzel niet om contact op te nemen met een van onze medewerkers via de telefoon 0416 – 39 12 33 (bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur) of via de email; hank@forta.nl. Onze secretaresse kan mogelijk hierover uw vragen eveneens beantwoorden.
[/av_textblock]

[/av_one_full]