Groepstherapie voor pubers

De puberteit is voor veel jongeren een onzekere periode. Er kunnen allerlei dingen tegenzitten die ertoe leiden dat jongeren de waardering voor zichzelf kwijt raken.
Zo kan het zijn dat ze problemen ervaren in contacten met leeftijdgenoten. Ze voelen zich onzeker in een groep, weten niet hoe ze contact moeten maken en onderhouden of durven onvoldoende voor zichzelf op te komen. Voor deze jongeren is er de mogelijkheid om deel te neen aan onze pubergroep (klik hier voor de Folder Pubergroep). Naast het aanleren van allerlei sociale- en assertiviteitvaardigheden worden thema’sbesproken die de jongeren op dat moment bezighouden. Het doel is dat de jongere zich weer zekerder gaat voelen over zichzelf en in sociale contacten. Het zelfvertrouwen en daarmee het welbevinden groeit.
Er wordt in groepen van maximaal 10 jongeren gepraat en geoefend met situaties die moeilijk zijn. De groepstherapie bestaat uit 12 bijeenkomsten, die eens in de twee weken op donderdagmiddag van 16:30 tot 18:00 uur plaatsvinden in Hank. De ouders worden ook bij het traject betrokken. De groepstherapie wordt gegeven door mw. drs. J. (Janine) van Oss – Janssen.

Ouders/verzorgers kunnen kun kind het hele jaar door aanmelden. Na een telefonische aanmelding worden enkele individuele afspraken gemaakt. Tijdens de intake wordt met behulp van vragenlijsten zorgvuldig afgewogen of de groep geschikt is.