Wachttijden

De gemiddelde aanmeldwachttijd is momenteel ongeveer 4 – 6 weken voor de BGGZ en 4 – 6 weken voor de SGGZ. Als de intake heeft plaatsgevonden, is het streven om de behandeling binnen 2-3 weken te starten. Dit geldt voor zowel de BGGZ als de SGGZ. De wachttijden zijn voor alle cliënten hetzelfde ongeacht waar deze verzekerd zijn.

In de praktijk kan het voorkomen dat een behandeling later begint dan hierboven vermeld wordt. Factoren die de behandelwachttijd kunnen vertragen, zijn:

– De voorkeur voor een behandelaar
– Een toename in het aantal aanmeldingen voor de behandeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Heeft u nog vragen aarzel niet om contact op te nemen met een van onze medewerkers via de telefoon 0416 – 39 12 33 (bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur) of via de email; secretariaatpso@fortagroep.nl. Indien u meer wilt weten over de richtlijnen van de wachttijden, vindt u hier meer informatie.

*De aanmeldingswachttijd van Fortagroep Hank (PSO) wordt maandelijks bijgewerkt. Bovenstaande informatie is geactualiseerd op 02-03-2021.