Werkwijze en visie

Ik ben Psychotherapeut BIG en systeemtherapeut en kan terugkijken op  een ervaring in de psychiatrie sinds 1978. Na een aantal jaren ervaring in de klinische groepspsychotherapie bij de Psychotherapeutische gemeenschap De Maas van het Deltaziekenhuis is hij in 1986 gaan werken bij de Riagg Breda tot 1988 gevolgd door tot 2006 te werken bij de Riagg Rotterdam Zuid in verschillende behandel- en management functies en als trainer en docent bij de Centrale Rino te Utrecht t.b.v. de GZ opleiding module systemisch werken met culturele diversiteit.

Vervolgend van 2006 psychotherapeut/ systeemtherapeut bij Psychotherapeutisch Centrum  De Viersprong tot 2009 (adolescenten afdeling)  en van 2009 tot december 2016 bij Molemann Mental Health te Rotterdam

Bij het Deltaziekenhuis heeft mijn vorming en scholing maar vooral mijn passie voor psychotherapie zich ontwikkeld en volgde ik de sprokkel opleidingsroute psychotherapie tot 1989 en behoorde ik in 1995 tot een van eerste lichtingen die de basis opleiding psychotherapie heeft behaald tot BIG geregistreerd psychotherapeut. Specialisaties Client Centered-en systeemtheoretische psychotherapie toen ik werkzaam was bij de Riagg Zuid.

In mijn carrière heb ik me verder geschoold op het gebied van complexe systeem-  psychotrauma  gerelateerde-  en persoonlijkheid problematiek . O.a.  ook in systeemtherapie, EMDR, Transactionele Analyse, en Mentalization Based therapy.

Momenteel werk ik als freelance psychotherapeut sinds maart 2017 bij Psychologenpraktijk van der Schee en van Oss te Hank.

Vanuit  mijn systemische visie ben ik van overtuigd dat de kern van verandering bij zowel kinderen en volwassenen in het gezinssysteem ligt en dat oplossingen vanuit verschillende culturen ook helpend kunnen zijn.

Ik werk vanuit de overtuiging dat de visie van cliënten centraal moet staan in de behandeling en dat familieleden, vrienden en andere betekenisvolle personen in de omgeving van cliënten van groot belang zijn.

Door te werken vanuit een systemische visie worden deze belangrijke anderen  betrokken in de behandeling en kunnen helpen door mee op zoek te gaan naar krachten in de familie, die helpend zijn om te komen tot een gemeenschappelijke theorie voor verandering en om samen  een nieuw evenwicht te vinden.

Registraties
Psychotherapeut BIG

Lidmaatschap
Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten
Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie